Uns 2.800 universitaris cursen els seus estudis superiors a Santa Coloma de Gramenet

Filed under: Actualidad

- Ahir es va signar un conveni entre cinc institucions per consolidar Santa Coloma com la 3a. ciutat universitària de l’àrea metropolitana de Barcelona

Santa Coloma de Gramenet, a 7 de novembre de 2014. Ahir a la tarda es va celebrar a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré l’acte de signatura del conveni ‘Santa Coloma, ciutat universitària’, encapçalat per l’alcaldessa Núria Parlon i els representants de les institucions que en formen part, per formalitzar aquesta ciutat com la tercera d’àmbit universitari de l’àrea metropolitana de Barcelona, després de Barcelona i de Cerdanyola del Vallès. Van acompanyat l’alcaldessa Dídac Ramírez Sarrió, rector de la Universitat de Barcelona; Ricardo Mairal Uson, vicerector d’Investigació de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED);i Josep M. Cortès Martí, president del Patronat de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant. Va excusar l’assistència el representant dels Centres Assistencials Dr. Emili Mira i López-Parc de Salut Mar (CAEM-PSMar).

El conveni suposa el compromís de 5 institucions –la Universitat de Barcelona (Campus de l’Alimentació de Torribera), la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), els Centres Assistencials Dr. Emili Mira i López-Parc de Salut Mar (CAEM-PSMar), la Fundació Hospital de l’Esperit Sant i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet- per continuar endegant projectes de manera conjunta, que posin en valor els graus, postgraus i estudis superiors, i la important tasca de docència i investigació que s’hi realitza a la ciutat.

Alhora, amb la signatura del conveni ha quedat constituïda la Comissió Institucional de Santa Coloma, ciutat universitària, que està presidida per l’alcaldessa i integrada per les màximes autoritats de les institucions implicades. Aquesta Comissió tindrà la funció de promoure i supervisar les iniciatives conjuntes i també marcar un pla de treball per al proper any i successius.

L’ampliació del Campus universitari colomenc

Entre els propers projectes comuns, com ha anunciat l’alcaldessa Núria Parlon, destaca l’ampliació en el Recinte Torribera de l’espai destinat al Campus de l’Alimentació colomenc (UB). Al Ple Municipal colomenc de setembre es va aprovar una modificació del planejament en aquest sentit. L’objectiu és poder executar la 1a. fase de l’ampliació de l’aulari del Campus i afegir un nou edifici destinat al nou Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB-CETT). Aquest nou grau s’ha començat a impartir per primer cop a l’estat Espanyol al campus de Santa Coloma aquest curs 2014-2015, convertint els estudis de cuina en un grau universitari, seguint l’estela d’altres països europeus.

L’alcaldessa s’ha reafirmat en “la voluntat de seguir treballant plegats en aquest gran projecte de ciutat i aconseguir crear un fort vincle, entre els estudiants, els docents i la ciutadania, i fer en conjunt una projecció més enllà de la ciutat”. Per a Núria Parlon, “Santa Coloma ciutat universitària’ ha de ser una manera de fer i de promoure la important tasca de formació i investigació que s’hi realitza a la ciutat”.

Els estudiants de la ciutat universitària

Enguany, s’estima que uns 2.800 estudiants cursen algun dels estudis superiors que ofereix la ciutat de Santa Coloma a partir de les institucions que han signat el conveni –més de 20 graus, postgraus i màsters-, el que suposa un increment del 14,4% d’estudiants respecte al curs passat. Això es deu a l’ampliació de l’oferta formativa que s’hi ofereix (nous graus com el de Ciències Culinàries i Gastronòmiques) i l’augment de la demanda dels estudis en alimentació i salut. Una gran part d’aquests estudiants procedeixen de Barcelona i d’altres poblacions de Catalunya.

L’acte de signatura del conveni-marc de col·laboració ha començat amb la projecció d’un vídeo on es fa recorregut per la Santa Coloma ciutat universitària, els equipaments, les activitats, els estudiants i algunes personalitats destacades com el xef Ferran Adrià, promotor de la unitat UB-Bullipèdia, ubicada al Campus colomenc. Després els portaveus de les institucions han destacat el paper de cadascuna en el projecte. L’acte ha finalitzat amb la conferencia “Últimes evidencies científiques de la dieta mediterrània sobre la salut” a càrrec del doctor Ramon Estruch, professor associat a la facultat de medicina de la Universitat de Barcelona.

Tags:

Sígueme en Twitter

junio 2019
L M X J V S D
« dic    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Comentarios recientes